Productontwikkeling

Productontwikkeling is de core-business van TR Plastics BV. Door vele spin-off activiteiten zijn wij inmiddels meer dan een spuitgietbedrijf; co-developper en co-maker is onze dagelijkse bezigheid.

Basis voor ieder project is een gedegen all-round technische kennis, gecombineerd met een creatieve geest en de juiste partners. Dit garandeert een eenvoudig en mogelijk innovatief ontwerp. De beste reclame voor deze stelling is het feit dat TR Plastics Industrie samenwerkt met een bedrijf zoals JBVentures BV, een erkend lid van de NOVU is (Nederlands Orde van Uitvinders), alsmede lid is van de NEVAT.

Het machinepark dat wij tot onze beschikking hebben is ultramodern. Het gehele productieproces verloopt robotgestuurd met de meest geavanceerde besturingsapparatuur.

Kleine productie-series

Indien de produktgeometrie zich ertoe leent, kan de matrijsconstructie eventueel worden gebaseerd op een 'moedermatrijs' van TR Plastics Industrie, waarmee een mogelijk aanzienlijke kostenreductie behaald kan worden; ideaal voor kleine productie-series.

Productie

Zodra een matrijsconstructie volledig is uitgewerkt, kan TR Plastics Industrie in opdracht van u een produktiematrijs laten aanmaken. De standaard componenten worden ingekocht, terwijl de vormende delen, en het machinebankwerk wordt uitbesteed aan vakmensen. Als tot slot alle componenten gereed zijn, worden deze samengebouwd in de werkplaats van TR Plastics Industrie, waarna er direct een proefspuiting wordt uitgevoerd.