Productontwikkelingsproces

Met behulp van een speciale CAD-module, VISI-mould, kan TR Plastics eenvoudig een matrijsconstructie laten ontwerpen voor vervaardiging van een spuitgietproduct. Door te ontwerpen in een 3d omgeving, worden foutmarges geminimaliseerd. Het digitale 3d-ontwerp omvat alle produktinformatie en biedt de mogelijkheid het ontwerp 'life' bekijken en te roteren op het beeldscherm. Daarnaast is het direct geschikt voor aanmaak van een prototype of model.

Met Rapid Prototypingkunnen wij voor u binnen 24 uur een prototype laten maken zodat u snel een tastbaar model in handen heeft van het ontwerp.

Naar wens kunnen eenvoudig 2d-werktekeningen en exploded-views worden afgeleid van het 3d-produktontwerp, waardoor u volledig geïnformeerd bent. Hieruit kunnen geautomatiseerd 2d-werkplaats tekeningen herleid worden. Daarnaast zijn er softwaremodules beschikbaar voor sterkteberekeningen en matrijs-vulling.

Indien de produktgeometrie zich ertoe leent, kan de matrijsconstructie eventueel worden gebaseerd op een 'moedermatrijs' van TR Plastics Industrie, waarmee een mogelijk aanzienlijke kostenreductie behaald kan worden; ideaal voor kleine produktie-series.

TR Plastics beschikt over verschillende mogelijkheden om met behulp van RapidPrototypin- machines producten laagsgewijs uit diverse kunststoffen kan vervaardigen, afhankelijk van de toepassing; kunststof prototypes worden gerealiseerd met SLS of FDM-techniek.

Zodra een matrijsconstructie volledig is uitgewerkt, kan TR Plastics Industrie in opdracht van u een produktiematrijs laten aanmaken. De standaard componenten worden ingekocht, terwijl de vormende delen, en het machinebankwerk wordt uitbesteed aan vakmensen. Als tot slot alle componenten gereed zijn, worden deze samengebouwd in de werkplaats van TR Plastics Industrie, waarna er direct een proefspuiting wordt uitgevoerd.